June 30, 2017

Parfémové známosti.

Keď k nám prídete, dosť často sa pýtate na ľudí z parfumérskej brandže. A my otvárame počítač a začíname vám ukazovať fotky, rozprávať príbehy. Takto sa mnohí z vás dozvedeli ako bolo napr. vo vile La Tana, ako pôsobia ľudia z brandže naživo, či parfuméri fajčia... Preto sme sa rozhodli zvereniť pár fotografií s týmito ľuďmi, aby ste si vedeli lepšie vytvoriť predstavu o našich stretnutiach s nimi.  

Renegades – Traja páni, ktorí tvorili parfémovú históriu a vytvorili nové parfémové smery, majstri parfuméri Geza Schoen, Mark Buxton, Bertrand Duchaufour a moja šťastná maličkosť.

Jan Ewoud Vos, majiteľ značky Puredistance a jej kreatívna duša, síce nie je parfumér, ale je veľmi zaujímavý človek s jasnou víziou smerovania značky. Fotka vznikla v Bratislave, keď bol u nás na svojej poslednej návšteve a doniesol ovoňať Warszawu. Čas s ním uletí stále veľmi rýchlo. Rád pije jazmínový čaj 😊



Claude Marchal, zakladateľ legendárnej parfémovej značky MDCI. Keďže existuje len veľmi málo fotiek s Claudom Marchalom, na tieto som obzvášť pyšný, nakoľko vznikli vo veľmi príjemnej a družnej debate v Miláne.


Julien a Madalina Blanchard (Jul et Mad). S nimi sa stretneme na každej akcii a skoro pri každej príležitosti. A hádajte kto je ten pán v bielom saku vľavo dole? 

Olivier Durbano, šperkár a milovník vzácnych kameňov, ktorý tvorí aj parfémy. 

Leo Crabtree (BeauFort London) Či sme v Miláne, či vo Florencii, Lea si proste nenecháme újsť. Chlapík, ktorý rozvíril hladiny sveta niche parfémov a priniesol do neho nový vietor. 



Legenda Luca Turin, jeden zo svetovo najuznávanejších parfémových kritikov, spoluautor najznámejšieho a najzábavnejšieho parfémového sprievodcu „Perfumes the A-Z guide“, tiež biofyzik a tvorca slávnej teórie vnímania vône a mnoho iného. Môj splnený sen.

Chandler Burr písal parfémové kritiky pre New York Times, autor dvoch významných a zaujímavých kníh o parfémoch a jediný kurátor čuchového umenia na svete v Museum Of Arts and Design v New Yorku.


Malo Duchateau stojí za ultra niche značkou Nabucco. Značka vydala od roku 1997 „len“ tri parfémy. Všetko olejovky so 70% vonného oleja. Skutočný unikát.


Ramón Béjar je parfumér, ktorý svoje remeslo robí už takmer 40 rokov. V spolupráci so šperkárskymi dielňami vyrobil v súčasnosti najdrahší parfém sveta „Royal Dream“. Cena za ktorú sa predal v Singapure je závratných 190 000 dolárov (SGD). Fotka vznikla v jeho ateliéri v centre Florencie.

Neela Vermeire pod svojim menom vedie parfémovú značku. V spolupráci s Bertrandom Duchaufourom vytvorili parfémový rad skutočne výrazných a komplexných vôní.


A tu je Bertrand Duchaufour, produktívny parfumér, ktorý vytvoril zopár nezabudnuteľných kúskov a ktorý udával trend v niche vodách. 

Ramón Monegal. Fotografie vznikli u nás v Bratislave, kde sme spolu s Ramónom a jeho rodinou strávili 3 dni. Podarila sa nám aj unikátna fotka, Ramón s manželkou Máriou na motorke. Mimochodom, Ramón je vášnivý motorkár. 


Simone Cosac, ďalší človek s ktorým sa tiež často stretávame. Jej renesančná vila La Tana je rovnako očarujúca ako parfémový rad, ktorý ňou bol inšpirovaný. Fotky vznikli pri cigaretke v parku. 

Rok čo rok, stále rovnaký a príjemný fešák zo Sicílie s výhľadom na sopku Etna, Antonio Alessandria.

Alexandre.J alebo Alexandre Jabban. Chlapík o ktorom sa dlho myslelo, že je len mýtus a vymyslenou postavou, až kým sa pred nami nezjavil a my sme nedostali echo, že to je On 😊 To, že je majiteľom značky Alexandre.J nezaprie ani svojim imidžom. Vyzerá to tak, že sme asi jediní, kto s ním má fotku. 

Alessandro Brun a Riccardo Tedeschi z Masque Milano v strede, na ľavej strane, mladý, talentovaný a úspešný parfumér so zlatou hruškou na konte, Luca Maffei a po pravej strane Cristiano Canali, parfumér opojnej Romanzy od tejto značky.

Cristianom sme taktiež fajn pokecali v Osmothèque, kde nám dal aj nejaké podpultové tipy na zaujímavé vône a ukázal nám svoje obľúbené historické kúsky v pôvodných receptúrach. 

Miláno. V ateliéri u Lucu Maffeia. Bolo čo pozerať a veru aj čo ovoňať.  

Cécile Zarokian. Štíhla, dlhonohá, slávna a talentovaná parfumérka s arménskymi koreňmi žijúca a tvoriaca v Paríži. Zvykneme ju stretnúť na akciách a výstavách. Žena, pri ktorej si plne uvedomujem svoj výškový limit, ale solidárne sa trošku prihrbila 😊

Michele Iannone. Chlapík stojaci za rímskou značkou Arte Profumi. Anglicky toho veľa nenahovorí, ale aj tak si dokážeme stále zázračne porozumieť. Čo dodať, parfémy nepoznajú jazykové bariéry. 

Virginie Roux, majiteľka značky Au Pays de la Fleur d'Oranger (V krajine pomarančového kvetu) z francúzskeho Grasse. V jej záhrade rastie najstarší pomarančovník v oblasti La Colle-sur-Loup.

Patricia de Nicolaï. 1. dáma francúzskej parfumérčiny, neter slávneho Jeana Paula Guerlaina a prezidentka Osmotéky (Osmothèque) vo Versailles. Dostal som od nej jej parfém a podpísanú knihu s venovaním. Splnený sen. 

Mark Buxton. Stále usmiaty, veselý, plný optimizmu. Človek šíriaci dobrú náladu, ktorý si vie vychutnať dobré veci v živote. 

Majda Bekkali. Na pohľad krehké žieňa, vyštudovaná historička umenia, ktorá priniesla do sveta parfémov čuchové sochy.

Maurizio Lembo, parfumér a majiteľ značky Bottega Profumiera, ktorý nám vyfúkol ružový púder, vôňu, na ktorej sme robili nezávisle od seba. On ju dostal do fľaše skôr ako my a tým pádom, sme tú našu už nepustili na trh alebo o tom, keď dvaja robia to isté a je to skoro to isté 😊



2 comments:

  1. AnonymousJune 30, 2017

    Ty tam jako nemáš fotku s námi????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čakám na tú, ktorú sfotím v Košiciach ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...