November 30, 2019

Puredistance GOLD. Perlivé zlato.



Tajomný Black, krémový a lahodný White. Z dua sa nedávno stalo trio. Zrodil sa GOLD. Perlivé zlato dvoch tvárí. On a ona vo flakóne. Gold je určite vôňou, v ktorej sa dá objavovať a veľa objaviť. V nadnesenom význame by sa dalo povedať, že parfum GOLD akoby rozoznával mužskú a ženskú pokožku. Gold sme skúšali na vlastnej koži s Evkou viackrát. Na mne vystúpila pikantnosť najmä ružového korenia, ktoré je v tejto vôni zvládnuté bravúrne, ktoré bolo nenásilne a prirodzene vmiesené do balzamických zlatavých tónov, ktoré parfumér Antoine Lie oživil perlivými aldehydmi, ktoré na mne zanechali mydlovo-kvetinovú stopu popri balzamoch a korení.

Na Evke to malo trošku iný priebeh, ale na to sme si už zvykli, že čo pokožka, to iný príbeh. Na Evke na začiatku veľmi výrazné citrusy, ktoré plynulo preskočili do krásneho mydla, aldehydy perlili nejakú chvíľu na pokožke, neskôr prenechali priestor kvetinovosti. Kvetinovosť pomaly zosladla bez toho, aby sa príjemná sladkosť stala ulepenou, vôňa si stále zachovala vzdušnosť, krémovosť a hebkú štruktúru.

Záver vône sa na nás obidvoch niesol už v podobnom duchu. Prím hral krémový kumarín a teplé mäkké balzamické tóny. Na Evke bol záver krémovejší, na mne suchší a mydlo na mne držalo podstatne dlhšie ako na Evke.


Pre tých, ktorý sa vystrašia pri slove mydlo chcem podotknúť, že nie je mydlo ako mydlo. V tomto prípade sa jedná o veľmi jemné luxusné mydlo.

Prirodzene, vône v nás vyvolávajú obrazy. Evke sa pri privoňaní k základu vynoril obraz ako sedí pekné oblečená na večeri v luxusnej reštaurácii. Tlmená hudba, sviečky, kvety vo vázach, šaty, ktoré dokonalo sedia na postave, topánky na vysokom opätku, stoličky potiahnuté látkou príjemnou na dotyk, pohár perlivého sektu a špecialita šéfkuchára k tomu... Asi za to môže ten kumarín z bôbov tonka, ktorý pôsobí trochu gurmánsky.

Mne sa pri privoňaní k vôni vybavil obraz (možno to bolo počasím, ktoré práve panovalo vonku) ako vchádzam čerstvo osprchovaný do izby s krbom v ktorom horí oheň. Je živý a upokojujúci zároveň. Viem, že v tej izbe nie som sám. Je tam žena. Za oknom je hnusne a sychravo, ale vo vnútri je príjemné teplo z krbu. Večer začína s parfémom, ktorý prejde od mydlovej čistoty až k hrejivej túlivosti. Vonku začalo snežiť...

GOLD sa nedá uprieť kvalita surovín a tiež to, že DNA značky ostala zachovaná. Milovníci Puredistance tešte sa. 

Edit: Kto má rád základ Puredistance White, určite si obľúbi aj GOLD, v "dojazde" vône totiž nájdete mnohé podobnosti.




Pripájam aj link na obsiahly rozhovor, ktorý som urobil s Janom Ewodom Vosom zakladateľom značky Puredistance.  Rozhovor je už síce 4 roky starý, ale nadšasovo aktuálny v pohľade na filozofiu a hodnoty tejto unikátnej značky:




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...