February 21, 2015

Dualita bytia.

zdroj: www.viegostei.net



Ráno. Po dlhej dobe pekné a slnečné. Ešte rozospatá, len v župane a papučiach siaha po šálke voňavej kávy. Vlasy roztopašne rozhádzané na všetky svetové. Usadá do svojho kresla a pripaľuje prvú rannú cigaretu. Odpije z kávy a vyfúkne pred seba obláčik dymu. Deň sa môže začať. Luxusným perom niečo škrtá a dopisuje do svojich poznámok rozložených na stole. Opäť ju čaká jeden z tých dní, keď bude musieť čeliť sebe samej aj celému svetu, presvedčiť, zasiahnuť, očariť, rozdávať úsmevy a ísť viac ako na sto percent. Na začiatku mala len bledomodrý sen. Dnes slávnostne a s patričnou pompou otvára svoj prvý exkluzívny butik spojený s módnou prehliadkou. Pripravuje sa na nablýskaný spoločenský lesk a všetko, čo k nemu patrí. Reflektory, fotografi, média, drobnohľad, kolotoč rozhovorov... Očami číta pripravený príhovor znova dokola. Pôjde o veľa a život ju naučil, že diabol je ukrytý v detailoch. 

V hlave prehráva každú drobnosť, len na nič nezabudnúť. Vstáva o odchádza do kúpeľne. Po osviežujúcej sprche mieri k toaletnému stolíku, ktorý dôverne pozná všetky tajomstvá jej tváre. Umeleckými ťahmi na seba postupne nanáša pozlátko dokonalosti. Make-up, očné tiene a linky, doplnky, šaty, rúž. Krása, ktorá sa dá kúpiť. To, čo si však kúpiť nedokáže, je to, čo ju robí tak výnimočnou hneď, keď ráno otvorí oči. Jej charizma, tá povestná iskra, magnet pre všetky pohľady. Pred zrkadlom sa preskúša z fotogenickosti. Usmieva sa na seba. Je na seba pyšná. Nech už to dopadne akokoľvek, spravila maximum. Vlasy, krk a dekolt kropí hmlou parfému. Bodka k dokonalosti.


Tri svetové metropoly a traja svetoví majstri parfuméri. Londýn, Paríž, New York a traja malí bohovia parfémového neba Roja Dove, Antoine Lie a Annie Buzantian. Ich cesty sa zbiehajú v PUREDISTANCE. Nezávislej parfémovej značke. Unikátnej, nadčasovej, inej. Ponúka to najlepšie z najlepšieho a skutočnú exkluzivitu. Naplnená filozofiou vymaniť sa z plytkosti a masovosti, ide do hĺbky a zameriava sa na superúzky okruh najnáročnejších. Parfémy, ktoré stoja bokom od trendov a namiesto prekombinovanosti zachytávajú pravú podstatu krásy parfému. Pedantná starostlivosť o každý detail a vášeň pre to, čo robia je cítiť v každom ich výtvore formou aj obsahom. Každý z ich piatich parfémov je súčasťou koherentného celku, v ktorom cítiť úprimnosť, myšlienku a odtlačok najčistejšieho umenia. Puredistance Antonia je vôňou, ktorá je priamo napojená na ženskosť plnú pozitívnej energie. Ako bohyňa jari, ktorá pretancuje dňom s ľahkosťou a pôvabom. Od zeleného sviežeho galbánového rána oroseného aldehydmi, cez deň plný kvetov ruže a jazmínu až po útulný mäkký krémový večer z vanilky. Prirodzená krása a charizma, nad ktorou nemusíte premýšľať, pretože je jasná na prvý dojem. Pre ženu, ktorá pozná život, ktorá mu zaplatila veľa, ale aj dostala veľa. Má jasno, vie, čo chce a nebojí sa zobrať si to. Spôsob, akým myslí, pozerá a jedná ju predurčuje stáť vysoko na piedestále spoločenskej prestíže. Nie je mýtom ani ilúziou, je skutočnou, z mäsa a kostí, so svojimi potrebami, starosťami aj radosťami.

Puredistance - Antonia

V diári odškrtnutý úspešný deň. Energická a rozhodná žena, šéfka, ktorá musí denne spraviť desiatky rozhodnutí a niesť za ne zodpovednosť. Prichádza domov, zabuchnú sa dvere, lodičky pohodené v kúte. Z doktorky Jekyll sa v okamihu stáva missis Hyde. Dve tváre, jedna drží na uzde tú druhú. Patria jednej žene, jednej duši, patria k sebe ako čierna k bielej. Potrebuje obe. Miluje ten čas, keď je neviditeľná, keď sa môže stiahnuť a vypnúť, zabaliť sa do bezpečia svojej domácej rutiny a vychutnať ten čas, ktorý patrí iba jej. Bez veľkých plánov a gest byť „len“ obyčajnou krehkou ženou, ktorá občas potrebuje láskyplnú náruč a hrubé teplé ponožky.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...