December 22, 2016

1907 Almond

Lieta po svete  a má svoj vlastný pohľad na tempo. Dáma, stále upravená s jasnou predstavou svojho cieľa, pôsobí odmerane a trošku konzervatívne, ale vo svojej podstate je krehká a mäkká. Ladná a precízna v každom pohybe a detaile. Rozhodná a vášnivá v gestách. Dirigentka.

Aj keď opustí koncertnú sálu, ostáva dirigentkou. Je to v spôsobe jej myslenia, v jej vyžarovaní. Má to v povahe. Vyžaduje poriadok a udáva tempo. Tá, ktorá dolaďuje a tá ktorá harmonizuje. Cez pohyby, cez vyslovené slová, cez energiu ktorú vyžaruje. Tá, ktorá spája elementy do celku a dáva im zmysel. Náročná a praktická, schopná skrotiť chaos. Žena, ktorá to má vo svojich rukách. Aký je to pocit? Mávnuť rukou a počuť výsledok svojho pohybu v mohutnej zvukovej vlne symfonického orchestra valiacej sa sálou?

Miluje hudbu a vie ju precítiť každou bunkou tela. Všetky melódie, tóny a ich emócie. Jej pohyby sú pevné a jasné, napriek tomu ladné a plné citu. K hudbe ju priviedla jej babička, ktorá pre ňu vždy mala schovaných zopár mandľových horkosladkých cukríkov v plechovke v skrinke. Boli posypané horkým kakaom a ceste k nim viedla cez izbu, kde na stole vždy stála misa s ovocím. Celá izba prevoňaná vôňou pomarančov a mandaríniek . Sedávala na pohovke, jedla mandľové cukríky  a v opare citrusov počúvala klasikov. Malá princezná, ktorá snívala, že až vyrastie, bude kresliť hudbu paličkou.

Je na tom niečo magické, nekonečné biele strany popísané notami, geometria hudby z ktorej ona vytvorí príbeh. A na jazyku bude mať chuť mandľových cukríkov... 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...