December 27, 2014

O žabke, ktorá sa chcela páčiť.

zdroj: www.willcotton.com




















Milé deti. Rozpoviem Vám rozprávku. Bol raz jeden svet. V tom svete mnoho mlák. A ako to už s mlákami býva, žilo v nich mnoho žubrienok. Tie papali a papali, hrali sa a spinkali, aby sa z nich jedného krásneho dňa stali mladé žabky. Také s občianskym preukazom. Tej našej už narástli veľké krásne oči, s ktorými dovidí až za hranice dohľadu milujúcich rodičov. Pobozkaná prírodou na všetkých potrebných miestach, s voličským preukazom v ruke, pritesno sa cíti v rodnej hrude. Aj keď ešte nedorástla do mamičkiných lodičiek, túži už ochutnávať svet. Nechce len cez sklo lízať med. Kváka čo jej hrdlo ráči: tu som, tu som, nech sa páči! Srdiečko jej piští po pozornosti publika, veď na obdiv sa tak ľahko privyká. A tak mladá, krásna, nezadaná, vyberá sa páčiť všetkým vyvoňaná.
Čím to vonia žabka naša? Z priehradky v kabelke vykúka vrchnáčik zlatý. Korunuje obsah, čo ružové ma šaty. Vônička, vôňa, prezraď mi, prečo ťa volajú „Oscent Pink“? Lebo som sladká a nadýchaná. Som cukrová vata ružová, trošku tanečnica barová. Na vlnách z malín žabka pláva, hltá všetko, čo svet dáva. V mladosti opare, slaďáky pomalé, večierky bujaré, vlasy z blond na ryšavé...

Alexandre.J – Oscent Pink

Alexandre.J - Oscent Pink
Vrchné tóny: Malina, Pomaranč, Bergamot
Srdce vône: Jazmín, Pačuli, Pomarančový kvet
Základ vône: Pižmo, Ambra, Vanilka

Vônička, vôňa, nože ešte povedz, niečo o sebe, kto ťa stvoril a vôbec. Alexandre J., milovník umenia a histórie, hľadá bájne svety a tvorí parfémové poézie.  Maľby, sochy, iné kultúry... zrazu idea naberá reálne kontúry. Kameň mudrcov je moja predloha. Starodávna alchýmia hľadá látku, kameň, ktorý sucho premení v prameň, bezcenný kov na zlato, zákony smrteľnosti na blato. Navracia mladosť a život dá večný, zo zrnka piesku spraví svet nekonečný. „Summum bonnum“, kameň, ktorý nie je kameňom, stráži svoje tajomstvá, ako uhlík zahalený plameňom. Preto odhaľ ma, a nesúď len podľa obalu. Priblíž sa ku mne na intímne vzdialenosti, zahryzni, a oblaž sprchou kvetín a ovocnej šťavnatosti. Zacíť hebkosť môjho pohladenia, nechaj zmysly usmiať sa a preži moment naplnenia. Budem studnicou radosti bezodnou, makrónkou tvojou lahodnou.

zdroj: www.halfbakedharvest.com
Čas neúprosne preverí každého z nás a život vystaví faktúry. Vstávaš a padáš, strácaš, nachádzaš a opäť  hľadáš... Žaba dávno vymenila krikľavé bižu za jemný elegantný šperk. Ostala však verná múdremu kameňu, ponechal jej sviežosť žabky aj keď premenil ju na ženu. Stále sa chce páčiť, ale zmúdrela a pozná svoju cenu. Vie čo sa patrí a kde sú hranice, už nebozkáva na ústa, už len na líce. Stíšená na príjemné decibely. Kedysi dávno magický kameň ľudstvom zabudnutý a stratený, prostredníctvom Oscentu znova je nájdený. Kameň mudrcov s mocou čarovnou a nevídanou, dopraví Vás do sveta Vašich najtajnejších plánov. Veď kto nikdy nesníval o večnom živote? Ružový Oscent na večnú mladosť a krásu pripíja, ukrýva sa tam, kde nápis 1907 zdobí kráľovská ľalia.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...