January 23, 2016

Tajomstvá ženskej kože.

Rúčky pohodené do strán, mierne pootvorená. Ešte si pamätá ruky, ktoré prechádzali po záhyboch jej kože a snažili sa. Dali si záležať. Je objektom túžob, je fetišom, je naplnením potrieb. Má krivky, ktoré ťahajú pohľady a lákajú dotknúť sa. Aspoň privoňať. Pozná tajomstvá. Ale diskrétne mlčí. Muži často ani netušia, čo v sebe skrýva. Snaží sa presvedčiť, že ona je tá pravá. Budú ju nosiť na rukách a ona sa im bude vešať okolo ramien. Čaká na niekoho, kto zaplatí jej cenu.


Kabelka. Ženský svet v malom. S vlastnými zákonmi logiky. Všetko čo ste do nej vložili tam zároveň je aj nie je. Veci v nej sa objavujú aj miznú v náhodnom poradí a vy prisaháte na život všetkých rodinných príslušníkov, že ten vyzváňajúci mobil v nej nie je. Predmety nadobúdajú zvláštne lepivé vlastnosti a pri vyťahovaní nabíjačky vypadne aj niečo, čo malo ostať cudzím zvedavým očiam skryté. Jej váha je priamoúmerná času nosenia. Začína ako chutný obal na pár úhľadne roztriedených položiek, končí ako zbraň určená na sebaobranu. Stačí otočiť hore dnom a zatriasť. Maskary, mejkapy, púdre, rúže, očné tiene, mokré vreckovky, suché vreckovky, dvojkilové kľúče, zapotrošené drobné, píšuce a nepíšuce perá, krémy na ruky, sponky , gumičky, dokrčené bločky spred roka, doklady olepené tabakom a omrvinkami, parfém, hrebeň, okuliare, dve načaté balenia ružových tabletiek, tri zapaľovače, z ktorých dva nefungujú, žuvačky, manikúra, vatové náboje na šnúrke...  Jeden dobre cielený pohľad do kabelky prizná viac ako spoveď.


Ale sú kabelky a sú kabelky. Ženám z času na čas prerastie tá 10 kilová zhmotnená teória chaosu cez hlavu a zatúžia po elegantnom kabelkovom minimalizme. A tak si kúpia kabelku novú. Štýlovú, chic, koženú, s nablýskanou prackou. Najlepšie s rodokmeňom a slávnym menom začínajúcim na H, CH, G, L... Ale aj v malých zašitých obchodíkoch sa dajú kúpiť kabelky, ktoré voňajú kožou, majú ručné šitie, ich mena nie sú také zvučné, ale ich kvalita je nepopierateľná, precízne spracovanie, šité s láskou, za pokladňou nestretnete modelku, ale sympatického muža, ktorý Vám s úsmevom porozpráva príbeh kabelky, pôvod kože aj meno majstra ktorý ju šil. Tak, či tak. Nová je nová. Pripravená páčiť sa, vydobyť si najlepšiu poličku v šatníku a miesto na sedadle spolujazdca v aute. Ešte potrvá, kým sa ju odvážite len tak pohodiť na zem. Vložíte do nej Váš najlepší púder a rúž. Možno aj rukavičky z mäkkej poddajnej kože. A ona bude voňať. Jemnou kožou a irisovým púdrom. Tak, ako vonia Cuir Blanc od parfumovej značky Evody.


Značku vytvorili Régine Droin a Cérine Vasseur. Matka a dcéra. Vôňa je súčasťou kolekcie Biographique (Biografia), ktorá odráža vzácne okamihy v ich životoch. Cuir Blanc (biela koža) je niečo intímne, luxusné a delikátne. Vôňa mieša čistotu bieleho pižma s rafinovanosťou jemnej kože, púdru a fialky. Koža tu nie je drsná a agresívna , ale vyvanutá a mäkká, skutočne len podtrhuje jemnosť  celej kompozície. Parfém, ktorý vonia ako pootvorená kožená kabelka nasiaknutá ženským svetom. Parfém a kabelka. Dva symboly, ktoré definujú aká je žena, ktorá ich nosí. Vizitka statusu, štýlu, vkusu a osobnosti.



Čo môžem ako muž vedieť o dámskej kabelke? Nič a všetko. Nič do momentu, kým nenájdem jednu mierne pootvorenú, aby som do nej tajne nazrel a všetko od momentu, kým neotvorím jednu zo svojich tašiek a nezačnem v nej niečo hľadať. Len som vymenil rúž za zamotané sluchátka a púder za krabičku s usb-čkami a kartami do foťáku. Čo skrývate vo svojich kabelkách vy?


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...