January 31, 2016

Žuvačková lady.

Dymové oči, pekná v tvári. Sebavedomá a dôkladne nalíčená. Make-up, riasenka, lícenka a trblietky lesku na perách.  Pohráva sa so žuvačkou v ústach a trénuje očný kontakt so zrkadlom. Pôvabná a sladká, taká, na ktorú muži stoja v rade. Má iskru, ten povestný dojem ľahkosti bytia a žitia. Či je bežný deň, piatok alebo sviatok, je stále dobre naladená, upravená  a všetko zvláda s úsmevom.  Aj keby jej pod maskou tiekli slzy. Žuvačková lady. Hodná milovania. Napriek tomu sama.

Netvári sa, žeby jej to vadilo. Má svoju slobodu, svoju pohodu, je nezávislá, sebestačná a nemusí sa prispôsobovať.  Amen. Zábavy kopec. A predsa keď sa zavrú dvere jej bytu a nik sa nepozerá, je plná rozkývaných emócií. Sklamaná tisíc a jeden krát. Prejedená lacných fráz a negalantných návrhov. Robí niekde chybu? Veď urobila všetko. Investovala do seba, aby vytvorila ilúziu dokonalosti a rozohrala hru podla vlastných pravidiel. Jej javisko, jej scénar, jej bábky. S pocitom, že má všetky nitky v rukách a predsa je to ona, ktorú berú ako bábiku bez duše. Zaujímavá a chcená len po prvý ranný lúč, možno ešte pár týždňov k tomu. Pritom je inteligentná, vtipná a s názorom. Tuží po istote, zázemí, tak, ako väčšina žien. Asi jej život ešte nepošepkal, že sa nedá uspieť tam, kde sa dáva na obdiv telo, keď je to duša, čo pýta pozornosť. Ak zhasnú svetlá, zostane len jej obnažené ja. Nie je si istá, či by  niekoho zaujímalo. Plná pochybností ukazuje krásu svojho tela namiesto krásy svojej duše. Zavádzajúca reklama. Nie je žuvačkou, ktorá vyzerá výborne, chutí sladko, ale po desiatich minútach ju máte chuť vypluť. Ak ju raz stretnete a zaujme vás, nedajte sa oklamať jej krásou. Hľadajte jej vnútro, nájdite a preskúmajte ho. Presvedčte ju, že jej skutočné ja a prirodzenosť je tou najsilnejšou ženskou zbraňou ktorú má.



Jamesovi Heeleymu sa podaril čuchový triumf. Jeho parfémový extrakt Bubblegum Chic (žuvačková chic) je obrazom dnešnej doby, pop-artom vo flakóne. Urobená inteligentne, s vtipom a nadhľadom. Banány, hrozno, citrón, mäta, opojný sambacký jazmín a krémová tuberóza,  brilantne spojené dohromady. K tomu ešte extrakt príťažlivosti, ružová, vášeň, pery, ústa, mäkkosť, teplo, šumenie, chuť, niečo zakázané, zábava, osud, túžby, úsmev, sladkosť, pokožka, lesk, vábenie... Vo výsledku je to luxusná ružová žuvačka. Šťavnatá , intenzívna, lákavá  a sexy. Na zahryznutie.
























2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...