May 1, 2016

Vyskúšali sme pre Vás #7 Ateliér zlata.


Najväčšie príbehy  sa často rodia zo stretnutí.  Takto sa rodil aj tento. Príbeh troch ľudí, ktorí sa stretli. Výsledok? Parfumérska dielňa Atelier Des Ors (Ateliér zlata). Znakom ateliéru sa stal morský koník. Nie náhodou. Jeho symbol sa vo Francúzsku používa ako znak rýdzeho 24 karátového zlata. Pomenovanie „zlato vo fľaši“  však v tomto prípade naberá úplne nový rozmer, keďže nie je metaforou.


V 1907-čke je našou snahou a radosťou bádať v skrytých parfémových vodách a objavovať skvosty voňavého umenia. Prejde nám toho nosom a rukami skutočne veľa. Dojmy sú rôzne a vytrvalosť je predpokladom úspechu. A tak čas od času narazíme na to pravé orechové. Niečo, čo nenájdete len tak, niečo, čo má dušu, filozofiu, čo nenechá chladným. Vône, za ktorými stoja ľudia, ktorí očividne milujú to, čo robia. A keď to nájdeme, snažíme sa to priniesť aj tu, na Slovensko. Nech za výnimočnými vôňami netreba len cestovať. Nech sme aj my svetoví. Priniesli sme do našich parfumérii parfémy Atelier Des Ors. Zlato vo fľaši.


A to tam skutočne  nájdete. Zlaté vločky, ktoré sa vznášajú vo flakónoch. Po rozstreknutí sa malé trblietky ušľachtilého kovu rozletia vzduchom  a dopadnú na pokožku spolu s voňavou rosou parfému. Za všetkým stoja trojica, ktorej túžbou bolo vyjadriť predstavu o tom, ako má vyzerať francúzska Haute Parfumerie. Jean-Philippe Clermont rozvinul celú túto myšlienku a po dlhoročných skúsenostiach pôsobenia v oblasti luxusných produktov založil Atelier Des Ors a postavil sa do jeho čela ako umelecký a kreatívny riaditeľ. Samotné miešanie vôní vložil do rúk skúsenej a talentovanej parfumérke Marii Salamagne


O samotné zlato vo flakónoch sa postaral Majster zlatník Jean-Christophe Rousseau, ktorý cestoval svetom a pomocou svojho zlatníckeho umenia obnovoval monumentálne stavby do podoby ich pôvodne slávy. Teraz svoj talent a skúsenosti vtláča do flakónov. Nie sú to len vločky, existuje totiž aj špeciálna edícia, ktorú som vyfotil v Miláne a ktorej flakóny obsahujú zlato aj na povrchu.


Päť vôní. Intenzívnych, vášnivých, ktorých poetickosť umocňuje trblietavý balet zlatých vločiek.

Aube Rubis. Svitanie. Grep, čerstvosť rosy, čiernej ríbezle, ohnivé nebo, zemité pačuli a návykový ovocný akord. Znovuzrodenie.

Lune Féline. Príťažlivá hviezda. Vanilka, zvádzanie. Pižmo, tmavé a živočíšne. Vzrušujúca. Pokušenie.

Rose Omeyyade. Ruža. Jemnosť a zmyselnosť jej okvetných lístkov na posteli z voňavého dreva. Zmyselná rozkoš.

Cuir Sacré. Deň v Cordobe. Prekypujúci život. Teplo, slnko, koža, vetiver, šafran. Podmanivá. Oslava.

Larmes du Désert. Zabudnuté spomienky. Mystická myrha. Vzkriesené spomienky. Posvätný oheň. Sila kadidla. Okúzlenie. 



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...