February 25, 2017

Čarodejka, ktorú milovali hviezdy.

Bol to klub s veľkým K. Teda C. Stork Club. Od prohibície až do úsvitu diska bol snáď najznámejším nočným klubom sveta. Sídlil na Manhattane a schádzala sa v ňom bohatá elita New Yorku. Smotánka vrátane filmových hviezd, športovcov, politikov, aristokratov a všetkých aktérov nablýskaného života. Symbol Café Society, miesto, kde ste mohli naraziť na Joa DiMaggia s Marylin Monroe, kde Frank Sinatra a vojvodkyňa s vojvodom z Windsoru patrili medzi štamgastov,  kde sa vedľa seba lakťami treli riaditeľ FBI John Edgar Hoover  a spisovateľ Ernest Hemingway . Kde Carl Sandberg pije z jednej fľaše s Jimmym Durantom, Venderbiltovci večerajú spoločne s Kenedyovcami a pri bare postáva Cary Grant s Greer Garsonovou.  To všetko za predpokladu, že máte prístup  do VIP CUB ROOM.

February 18, 2017

Ako sa zrodila SHEIDUNA. Rozhovor s Janom Ewoudom Vosom a Cécile Zarokian.


Ako sa rodil nový parfém od Puredistance Sheiduna. Spojenie zmyselnosti a štýlu. Rozprával som sa s Jánom Ewoudom Vosom, zakladateľom a kreatívnou dušou značky a parfumérkou Cécile Zarokian.

1. Prečo ste sa rozhodli pre orientálny žáner v Sheidune?

Jan Ewoud: Sme radi, že máme rad parfémov, z ktorých je každý iný a osobitý a orientálny v našej zbierke chýbal, takže sme chceli mať nejaký orient, ale zároveň sme chceli zachovať v parféme náš podpis, DNA značky Puredistance, tak som povedal Cécile, aby vytvorila niečo, z čoho nebudú mať ľudia pocit, že sú na trhovisku.

February 11, 2017

Kľúč od Teba.

Spravil by pre ňu prvé, posledné. Len ju presvedčiť, že je najlepší. Čas vojny. Malý generál sa vyberá na svoje ťaženie za dobytím najväčšieho divu sveta. Za dobytím ženy. Vytyčuje a zdoláva hranice, vyživuje vzájomné spojenia a hrá o čas. Snaží sa zaplniť celý jej priestor pavučinou malých pozorností a vždy nájde spôsob ako sa pripomenúť. Hľadá všemožné zámienky aby ju mohol stretnúť, obrať z nej vymyslené smietky a spadnuté vlasy, aby sa jej mohol na moment dotknúť. Dať najavo, že na ňu myslí a nevie zabudnúť... a všetko ostatné ide bokom, len aby nevyšumeli tie prchavé bublinky jej záujmu. 

February 3, 2017

Nežná je noc.


Je tma. Reálna fyzická tma. Žiaden obraz ani zvuk. Žiaden jas monitorov, displejov ani svetlá kontroliek spotrebičov. Len tma a vy. Zrejme ležíte v posteli a chystáte za zaspať, možno sa opierate o partnera, možno medzi vami leží vaše dieťa alebo len tak pozeráte do tmy. Možno máte oči zatvorené a možno sa vám otvorené občas zalesknú v tme. Asi práve na niečo myslíte. Aký ste mali deň, čo zajtra a čo pozajtra... myšlienky bežné.  Naozaj všetko? Asi ste mi niečo zatajili.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...