April 29, 2017

Otrok, vďačné deti, ženské lono a vôňa, ktorú má každý rád.

Arte Profumi - Sucre Noir

U nás doma to bolo rozdelené. Mama bola vanilková, otec kakaový. Sestra zase zbožňovala svet sladkej gumy. Keď sme od babky dostali balíček gumených medvedíkov, rozdelili sme si ich „po bratsky“ jeden tebe, jeden mne a ten, čo ostal sa rozhrýzol na polovicu. Aj ich farba mala svoju hodnotu. Najmenej bolo vždy tých fialových a červených. Už vtedy nás svet učil, že dobrého veľa nebýva. Detstvo, to je teplo domova, sladké spomienky, maškrty, pocit bezpečia a pohody. Vanilka sa stala mementom týchto spokojných detských chvíľ.

April 22, 2017

Prach púdrov a perleť perál. Perlerette.

Ako dieťa si spomínam na filmy, v ktorých som veľa krát videl ako žena vstane od stola a povie: ospravedlňte ma, idem si prepúdrovať nos. Nikdy som nevedel, či je to metafora inej potreby alebo tým skutočne myslí, že si ide prepúdrovať nos. Tá veta sa stala tak bežnou, že ju bolo možné označiť ako hymnu ženského rituálu krášlenia. Hladká žiarivá pleť, pery sýtej farby... Prečo sa nám tak páčia? Jeden múdry muž raz povedal, že všetko čo na svete robíme je akýsi nános, intelektuálna nadstavba nad našimi pudmi. A našim pudom je rozmnožovať sa.

April 9, 2017

Príde peklo alebo vysoká voda. Leo Crabtree "BeauFort London" (rozhovor)

Leo Crabtree "BeauFort London".


1. Ako si sa dostal k vlastnej parfémovej značke? Prirodzený vývoj, náhoda alebo to bol vosk?

Leo: Značka samotná vyrástla zo zmesi mojich záujmov a mojej potreby byť kreatívny. Kľúčový bol moj záujem o históriu. Vyštudoval som históriu na univerzite. Stále ma zaujímal dizajn, umenie, psychológia, dokonca som trénoval svoje znalosti v anatómii, ale mojim skutočne silným záujmom sú temné kúsky histórie. Stále si myslím, že je tak trochu bizarné prísť sem a vidieť BeauFort kóju tu na výstave (PITTI 2016 Florencia), stretnúť všetkých tých ľudí, pýtam sa sám seba – Ako sa to vlastne stalo? Ale katalyzátorom bol jednoznačne vosk. Pred pár rokmi som začal vyvíjať vosk na fúzy, pretože som si dostal do hlavy, že chcem vyrobiť najlepší vosk na fúzy na svete.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...