March 19, 2016

Klopkajúce lodičky.


Pozerá na mňa? Tými krásnymi očami? Pýtam sa sám seba. Sedím a ona prechádza okolo. Noha pred nohu klopká vysokými opätkami o chodník. Nedá sa nepočuť, nedá sa nevidieť. Potešenie pre oko, ťažkosti pre dušu. Ladne krúži bokmi. Slovami klasika „ako stvorená na materstvo a veci s tým súvisiace.“ Naše pohľady sa stretli a ja prisahám, že som videl letieť iskru. Jej malý nevinný úsmev na perách testoval môj bod varu. Žiarivá viac ako neóny pútačov. Ovládla ma príroda.

Beztak je už dosť horúco. Panoráma svetiel mesta sa ponára do atramentu noci. Vánok sa pohráva s jej šatami. Rozkošne si ich pridržiava, aby zo seba neukázala viac ako by chcela. Približuje sa a ja si ukladám očami jej obrázky do pamäti. Postava presýpacích hodín, na hlave koncert vlasov. Pobozkal by som ju. Na ústa. Len tak, cudziu ženu. Potulujem sa po nej pohľadom, až musí mať pocit, že je nahá. Moje telo začalo prezrádzať moje úmysly. Ách, predstavy. Umožňujú vidieť a cítiť bez dotyku, bez hanby. Už je celkom blízko. Míňame sa. Pozerá sa dopredu, ako by sa jej svet naokolo ani netýkal. Jej sebavedomá chôdza reže vzduch. Otáčam sa za ňou. Zozadu vyzerá rovnako dobre ako spredu. Jej silueta mizne medzi davom hláv. Ostáva po nej len opojná vôňa ešte chvíľu zavesená vo vzduchu. Povznášajúca melanž vône jej vlasov, parfému a oparu ulice. Nie, ešte sa mi nestrať, ešte sa chcem pozerať! Kráčam ďalej ulicou v objatí kučeravých myšlienok. A možno o pár metrov ďalej práve preklopkáva chodníkom a otáča hlavu iného muža, ktorý sa práve zamiloval na prvý pohľad. Do osudovej ženy v lodičkách.


Parfém Stilettos on Lex (podpätky na Lexington Avenue) je almanachom zvodnej sebavedomej ženskosti. Je súčasťou kolekcie „Les CLASSIQUES“, ktorá je vyrozprávaním príbehu lásky Juliena a Madaliny, zakladateľov značky JUL ET MAD prostredníctvom vôní. V Stilettos on Lex Madalina spomína na svoje časy strávené v New Yorku. Vôňa je portrétom ženy tajomnej a krásnej, kráčajúcej po preslávenom bulvári, za ktorou sa otáčajú hlavy. Otvára sa vôňou hrušiek a gurmánskych tónov slivkového likéru. Do toho sa začne vmiešavať vôňa opulentných a neustráchaných ruží, , fialiek a konvaliniek. Podfarbením im je púdrový iris s heliotropom a kvapka cédrového dreva s vanilkou. Radostná dievčenskosť sa tu mieša s eleganciou dámy. Neprehliadnuteľná.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...