September 21, 2018

Leporelo z parfumovej výstavy vo Florencii 2018.

Pitti Fragranze 2018. Rok sa s rokom stretol a Stazione Leopolda vo Florencii hostila parfumovú výstavu. Už po 16-ty krát. 



Ako v prvému sme zamierili k BeauFort-ovi silno zvedaví na novinku. Očakávania boli vysoké. Leo Crabtree nás privítal otázkou: "nalejem vám?" Keď som uvidel na poličke gin s názvom BeauFort, nedalo sa povedať nie. Neostal som sklamaný. Ako je u Lea zvykom, opäť prišiel s niečím originálnym a ku klasickej chuti ginu pridal aj poriadnu dávku dymu. Jeho nový parfém sa volá "Rake and Ruin", je na ňom napísané veľké X a vonia presne tak, ako chutil tento gin. 


Keď som sa ho pýtal, čo znamená to "X" na fľaši, len mykol ramenami a povedal: "znamená čo len chceš". Na výstavu sme prišli v ten deň dosť neskoro, čo znamenalo, že vonku pred výstaviskom už začínala párty a nalievali sa drinky. Čas na pokec so známymi tvárami...


Tento pán v sebe asi objavil túžbu trošku sa povenovať modelingu. Keď som vytiahol telefón, poslušne zastal a ležérne zapózoval s drinkami v ruke. V pravom rohu vidíte usmiatého, už slávneho mladého parfuméra v rozpuku - Luca Maffei, držiteľ ocenenia Zlatá hruška (Golden Pear Award).



Miešalo a pilo sa aj toto:


Slamky z ohľaduplnosti k enviromentálnemu prostrediu už samozrejme neboli z plastu, ale boli jedlé a chutili sladko. 


Nadšená požívačka slamiek :-)

Deň druhý. 


Deň plný stretnutí. Zoznámili sme sa s Tomoo Inaba z Japonska, ktorý bol jeden z prvých, ktorí písali o našich parfumoch Mon âme a Genevieve. Veľmi milý chlapík. Na výstavu pricestoval aj s dvoma dámami, z ktorých jedna bola jeho parfumovou žiačkou, keďže Tomoo Inaba je parfumér, ktorý vytvoril napríklad parfum "Nightingale" a "Moth" pre parfumovú značku Zoologist.


A tu je na fotke s Evkou milý Lucas Szcześniak z blogu "Chemist In The Bottle", s ktorým sa Evka zoznámila na výstave a ktorý tiež písal o "Beneath the Surface".

Sergej Borisov


Stretli sme sa a osobne zoznámili s ikonou parfumového sveta Sergejom Borisovom. Bojo to veľmi príjemné, zaujímavé a podnetné stretnutie, kde sa prebralo všetko možné, parfumové aj neparfumové. Sergej sa v parfumovom svete pohybuje už roky a písal do časopisov ako Vogue, Cosmopolitan, Elle, Forbes, GQ, Allure... Teraz píše pre Fragranticu a mimochodom písal aj o našej novej parfumovej kolekcii. 

Veľmi radi sme sa so všetkými ľuďmi píšucími o parfumoch stretli, spoznali, porozprávali. Bolo to veľmi inšpiratívne a vskutku príjemné. Dúfame, že sa o rok vidíme zas.


Dve dámy v modrom. Sylvaine Delacourte a Evka. Sylvaine je kreatívnou riaditeľkou značky Guerlain, ale pod vlastným menom vydáva svoje vlastné parfumy. Ak vás bavia vône na báze bieleho pižma, viete ich u nás ovoňať. 


Aj napriek mnohým stretnutiam sme samozrejme stihli ešte niečo ovoňať. Ešte nás čaká deň tretí:


Dnes sa nám podarilo byť pri bráne medzi prvými. Brána bola ešte zamknutá. 


Príjemné osvieženie výstavy. Zaujímavé vône nasiaknuté kultúrou Japonska. Vône boli ľahké, ale žiadne citrusovky. Ťažko to dobre popísať, ale pre mňa to bola exotika. V pamäti mi utkvelo ich poňatie rozkvitnutej sakury.


Aj ja som si našiel na výstave svojho miláčika. Nie som enormný fanúšik oudov, ale keď sú spravené dobre, tak sú spravené dobre. Tento parfém vytvoril Michel Almairac, ktorý kedysi dávno vytvoril ikonickú hnedú kocku Gucci Pour Homme, ktorá sa už roky  nevyrába, ale stále má po svete mnoho fanúšikov. A toto je pre mňa ona. Krásne Déjà vu.


Atmosféra na výstave.


Chlapci z Ománu zapózovali.


Mihlo sa tam aj pár našich tašiek.


Aj výstava vie unaviť. 


Tak toto bolo osvieženie s pobavujúcimi názvami. Horiace holičstvo je top :-)




Svietiace parfumy :-)


A našli sme aj "čistú Evu" :-)


...kolekcia leto/jeseň 2018. Nôžka pred nôžku... :-)


Posledná fotka z výstavy. Ubehlo to ako voda, tri dni za nami, nestihli sme ovoňať toľko, ako po iné roky, ale končíme výstavu s dobrým pocitom a plní zážitkov. Čas sme využili naplno. Výstava bola tento rok pre verejnosť úplne zatvorená, takže bolo podstatne menej ľudí ako inokedy v kritický tretí deň. Celkovo sme mali pocit, že výstava z roka na rok prebieha akýmsi vývojom, ale uvidíme kam to padne. Mnoho stálic, ktoré vystavovali po iné roky, síce nevystavovali, ale na výstave boli. Opäť sa mnohé veci diali pod povrchom.


Po výstave sme si ešte urobili obhliadku našich voňavých parfumových tajomstiev v zákutiach Florencie.



Schody boli nekonečné a strmé, takmer ako do neba, ale pohľad na Florenciu stále stojí za to.


Tak o rok sa snáď vidíme zas Florencia. Ciao!


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...