January 10, 2018

Ako sa parfém Russian Tea od Masque Milano dostal do barmanskej súťaže Beefeater MIXLDN 2017 a postúpil do Londýna.

Miro Telehanič, drink "Crossroads" a parfém Russian Tea.
V priestoroch Old Fashioned Baru sa 13. novembra 2017 konalo slovenské kolo medzinárodnej barmanskej súťaže Beefeater MIXLDN7. Na víťazný stupienok vystúpil Miroslav Telehanič z bratislavského Sky Baru s drinkom Crossroads. Zadanie bolo cocktail na báze Beefeater alebo Beefeater 24 inšpirovaný mestom, v ktorom súťažiaci pracuje alebo žije. 

Miroslav Telehanič: „Drink bol inšpirovaný starou Bratislavou, keďže to bola križovatka ciest medzi dvoma veľkými mestami, a to Budapešťou a Viedňou. Vďaka tomu vznikol niekedy Prešporok, kde sa stretávali obchodníci a predávali rôzny tovar. Bol som preto v roli obchodníka, a tým pádom som trojčlennej porote doslova predával svoj drink.“

Drink sa servíruje na starej mape mesta, ktorá je naparfémovaná Russian Tea od Masque Milano. Ide o symboliku, keďže tento parfém je tiež inšpirovaný cestami a ponúka voňavý obraz atmosféry starej knižnice. Porota dostane najprv čuchový vnem pri položení mapy a následne ochutná drink. Súhra zraku, čuchu a chuti sa tak spojí do jedného zážitku.

Russian Tea a drink Crossroads.

A ako sa vlastne do barmanskej súťaže dostal parfém Russian Tea? Oslovil nás Bar Manager Sky Baru Tony Velich, či by 1907-čka pre jeho team neurobila školenie. Povedali sme áno a spoločne sme kreovali nápady na spojenie drinku a parfému resp. parfémovej zložky. Snaha bola korunovaná úspechom a jeden z drinkov sa už dá ovoňať, ochutnať v Sky Bare. Tu niekde vznikala aj inšpirácia na spojenie Russian Tea a drinku Crossroads.

Sky Bar team a Miro Telehanič u nás v 1907.


Ako sme už spomínali v úvode, Miro Telehanič, Crossroads a Russian Tea vyhrali. Postupujú do celosvetového finále, ktoré sa uskutoční vo februári v Londýne a my držíme palce Mirovi, Crossroads a aj Russian Tea od Masque Milano. Dúfame, že sa pridáte :-)

Masque Milano - Russian Tea a víťazný drink "Crossroads".

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...