April 10, 2018

Zrnko piesku.

Teo Cabanel - Barkhane

Čo je to jedno zrnko piesku? A čo miliardy? Ktosi raz povedal, že púšť je miestom bez očakávaní. Pre niekoho je len prázdnom, ničím, miestom, kde sa dá zažiť akurát tak 50 odtieňov smädu. Pre niekoho sú púštne duny fascinujúcim nekonečnom, oceánom piesku, kde neexistuje záchytný bod, len dve roviny, piesok a obloha. Miestom, kde čas stratil svoju podstatu, kde je minulosť, prítomnosť a budúcnosť formovaná zrnkom piesku. Púšť, aj keď na pohľad mŕtva, má svoj život, svoju vôňu, svoj zvuk. Po stáročia prešlo púšťou mnoho ťavích karaván, prieskumníkov, cestovateľov, dobrodruhov... Všetci opisovali podivné zvuky vychádzajúce z dún.

Niekto ich prirovnáva k zvuku kontrabasu. „Hudbu“ púšte spôsobujú zrnká piesku presúvajúce sa cez seba. Plocha dún potom pôsobí ako zosilňovač. Každé zrnko piesku sa priamo dotýka piatich až deviatich ďalších vedľa seba. Ich interakcie spolu tvoria nepredvídateľnú masu, ktorá sa hýbe a nikto nevie kam. Rozpálený suchý oceán v ktorom sú duny jeho vlnami. Nad nimi sa nesie horúci zvlnený vzduch s fatamorgánou oáz. Čo piesok púšte raz zhltne, ostane možno skryté naveky.  Kým vietor nerozhodne inak. Jeho sila je zapísaná v dunách.

Barkhane. Bohatý, teplý a tajomný, Parfém, ktorý si vypožičia svoj názov z hladkých zamatových dún v tvare polmesiaca, ktoré sa jemne zvlňujú pod silným púštnym vetrom. Barkhane vďačí svojej elegancii kvalitným zložkách a umeniu majstra parfuméra namiešať ich v harmonickom pomere. Vôňa v jedinom okamihu výrazná aj jemná, správne mystická a pikantná ako horúci vzduch nad púštnymi dunami.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...